Tenis

Ništa od finala sa Cicipasom, Đoković poražen od Kaspera Ruda u Monte Karlu

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2024

-

19:05

Ništa od finala sa Cicipasom, Đoković poražen od Kaspera Ruda u Monte Karlu
Ništa od finala sa Cicipasom, Đoković poražen od Kaspera Ruda u Monte Karlu - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković neće se sutra boriti za treći trofej na Mastersu u Monte Karlu jer je posle promenljive igre poražen od Kaspera Ruda 2:1 (4:6, 6:1, 4:6), pa će Norvežanin igrati za trofej protiv Stefanosa Cicipasa. Igrao je svetski broj jedan od "osrednje" do sjajno, pa nazad i kada se činilo da će u trećem setu demostrirati silu, desilo se suprotino, pa će Norvežanin pokušati sutra da prvi put osvoji Masters u Monte Karlu.

Mučio se Novak u prvom setu i izgubio ga 4:6. Neobično nervozan dozvolio je Rudu da mu napravi brejk u prvom gemu, pa zatim i u petom i da povede 4:1! Trgao se svetski broj jedan, stigao do svoje prve brejk lopte tek u šestom gemu. Prvu nije iskoristio, ali zato drugu jeste, pa je vratio jedan brejk.

Posle lako dobijenog gema, očekivao se pritisak Đokovića u osmom gemu. Ipak, Rud je dobro odreagovao, bio siguran na servisu i poveo 5:3.  Novak je brzo stigao do 4:5, ali Rud je ponovo bio na visini zadatka, izdržao pritisak i rešio prvi set u svoju korist.

Drugi set, drugi , onaj stari Novak Đoković. Siguran u servisu, raznovrstan u igri, agresivan kad treba i Kasper Rud je samo mogao da gleda kako set odlazi srpskom asu. Brejk u drugom gemu, pa još jedan u šestom za 6:1 za samo 39 minuta igre!

I onda - ponovo pad Đokovića. Izgubio je servis u drugom gemu, Rud je poveo 3:0 i vratio u potpunosti samopouzdanje. Uz dobar servis i nervozu Srbina, održavao je prednost sve do sedmog gema kada je Novak "postao Novak", vratio brejk, pa izjednačio na 4:4. Uspeo je Rud da odbrani servis, pa da u desetom gemu povede 40:0 i iskoristi tek treću meč loptu. Šteta, nije Rud igrao ništa spektakularno, ali je Novak imao velike padove u igri kada je bilo najmanje potrebno.

Komentari (0)

Sport