Tenis

Novak saznao rivale u Ženevi i na Rolan Garosu: U Parizu kreće od Pjera-Uga Erbera

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2024

-

15:15

Novak saznao rivale u Ženevi i na Rolan Garosu: U Parizu kreće od Pjera-Uga Erbera
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Francuski teniser, Pjera-Uga Erbera biće prvi protivnik najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću na predstojećem Rolan Garosu, odlučeno je žrebom u glavnom gradu Francuske.

Lider na ATP listi u Parizu brani titulu osvojenu prošle godine kada je u finalu nakon tri seta borbe bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda - 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Nole je tokom današnjeg dana saznao i ime protivnika u četvrtfinalu ATP turnira u Ženevi, a to će biti Holanđanin Talon Grikspor, koji je u drugom kolu pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:3.

Meč između Šapovalova i Grikspora počeo je u sredu, ali je morao d abude prekinut zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nastavljen je danas nakon čega je Holanđanin odneo pobedu..

Duel četvrtfinala prestižnog turnira u ženevi biće odigrano posle 16 časova, a pobednik će igrati protiv boljeg iz meča Amerikanca Aleksa Mikelsena i Čeha Tomaša Mahača.

 

 

Miomir Kecmanović će takmičenje početi protiv nekog od tenisera koji će do glavnog žreba doći preko kvalifkacija, ali ako prođe odmah će na Dimitrija Medvedeva. Sreće u tom smislu nije imao ni Laslo Đere, ide prvo na 83. na ATP listi Danijela Altmajera, a ako pobedi sledeći rival biće mu Stefanos Cicipas. Ništa bolje nije prošao ni Dušan Lajović, prvo na 40. igrača sveta Romana Sahjulina, a ako prođe u drugo kolo ide na Tejlora Frica. Hamad Međedović je kroz kvalifikacije prošao do glavnog turnira, videćemo ko će mu biti rival.

Komentari (0)

Sport