Tenis

Bivši britanski teniser uporedio Đokovića i Federera: Novak je najbolji, ali je Rodžer najpopularniji

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2021

-

17:24

Bivši britanski teniser uporedio Đokovića i Federera: Novak je najbolji, ali je Rodžer najpopularniji
Đoković i Federer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši britanski teniser Tim Henman veruje da će Novak Đoković uvek izgubiti u borbi od Rodžera Federera kada je u pitanju poularnost, ali je uveren da će Srbin biti najbolji u istoriji tenisa.

”Ako pričamo o uticaju na tenis i popularnosti, to je bez dileme Federer. On je najpopularniji teniser svih vremena i to ne može niko da ospori. Što se tiče Đokovića, on igra neverovatan tenis, na korak je da osvoji 21. grend slem i to US open koji uskoro počinje. Tada bi po svim parametrima prestigao Federera i Nadala i uspeo bi što do sada nije uspelo nijednom igraču, a to je da osvoji kalendarski slem. To je veliki uspeh, to govori o njegovoj klasi. Mislim da će se Novak fokusirati na US open, kako bi stigao do tog cilja. Koliko je to teško osvojiti najbolje pokazuje Federer, koji je uspeo da osvoji tri trofeja, ali nikako nije mogao da podigne pehar na Rolan Garosu” rekao je Henman.

Đoković ima priliku da postane drugi igrač u open eri posle Roda Lejvera 1969. godine koji će osvojiti sve četiri velike titule u istoj godini: Otvoreno prvenstvo SAD-a, Australije, Francuske i Vimbldon koji je već osvojio ove godine.

Komentari (0)

Sport