Tenis

Novak pred početak US Opena: Hoću da osvojim trofej

Komentari

Autor: Euronews

29/08/2021

-

11:28

Novak pred početak US Opena: Hoću da osvojim trofej
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića samo sedam pobeda deli od istorijskog osvajanja sva četiri Grend slem turnira u jednoj godini, što nije pošlo za rukom nijednom igraču u poslednjih 50 godina.

Imajući u vidu da na US Openu ne učestvuju Rafael Nadal i Rodžer Federer, Nole je apsolutni favorit za osvajanje turnira čime bi pomenutu dvojicu prestigao i po broju osvojenih Gren slem titula. Za sada ih sva trojica imaju po 20, a Đoković ima priliku da se osami na prvom mestu te liste.

"Znam kakvu priliku imam i zaista ću dati sve od sebe da je iskoristim. Posle lošeg rezultata na Olimpijskim igrama sam imao dovoljno vremena da se odmorim, a možda je ta pauza čak bila i preduga, ali je najvažnije da sam spreman. Volim da igram u Njujorku, navijači se konačno vraćaju na tribine i očekujem dobar turnir", poručio je Đoković i dodao:

"Jesam teniser, ali i veliki ljubitelj tenisa i zaista mi je žao zašto na jednom ovako velikom turniru nema Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Serene Vlijams. Mnogo je lepše za publiku kada su tako veliki šampioni na terenu, ali svestan sam da nismo više toliko mladi i da moramo pažljivo da biramo turnire na kojima ćemo učestvovati. S druge strane, ima mnogo mladih tenisera poput Cicipasa, Medvedeva i Zvereva koji imaju veliki kvalitet navijači će imati šta da vide."

Iako u Njujorku ima fantastičnu priliku da uđe u tenisku istoriju Đoković ističe da uopšte nije opterećen postizanjem tog rekorda.
"Želim da osvojim kalendarski Grend slem, ali se ne opterećujem time, niti me taj pritisak opterećuje. Šta više, volim da igram od pritiskom jer tada beležim najbolje rezultate. Takođe, mislim da još mogu da igram i biće vremena i za Grend slem titule, tako da ne mislim da je ovaj US Open poslednja prilika za to ", istakao je Novak.

Đoković učešće na US Openu započinje drugog dana turnira u utorak, 31. avgusta, a rival će mu biti Holger Rune koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport