Tenis

Nišikori pred meč sa Novakom: Ne radujem se, radije bih igrao sa nekim slabijim

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2021

-

11:08

Nišikori pred meč sa Novakom: Ne radujem se, radije bih igrao sa nekim slabijim
AP Photo/Frank Franklin II - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Dovoljno je pogledati istoriju njihovih duela i shvatiti da je Japanac u nizu od 17 poraza. Poslednji je stigao na Olimpijskim igrama...

Srpski teniser, Novak Đoković, će se u narednom kolu US Opena sastati sa Japancem, Kei Nišikorijem.

Naime, najbolji teniser sveta ima izvanredan skor protiv Japanca, odnosno, od ukupno 19 međusobnih duela, Novak je slavio u čak 18. Prethodni put su Srbin i Japanac jedan protiv drugog igrali na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je takođe Đoković bio bolji:

"Nedavno me je pobedio u Tokiju i bio sam spreman za to da će biti dug i težak duel. Počeo je da igra mnogo bolje u trećem i četvrtom setu, skoro i u petom isto tako. Ali ostao sam jak, imao sam i malo sreće da se sve završi u moju korist", objasnio je Nišikori, pa nastavio:

"Ima tu mnogo toga, duga je naša istorija. On je sada jedan od najboljih na turu. Ne mogu da kažem da stalno volim da igram protiv najboljih jer je on najteži rival. Radije bih protiv nekog ko je niže rangiran. Uvek volim velike izazove. Čak i ako imam loš učinak protiv teških protivnika. Siguran sam da će biti teško, ali daću svoj maksimum".

Meč je na programu 4. septembra od 17 časova.

Komentari (0)

Sport