Tenis

Novak Ðoković se bori za istorijski kalendarski grend slem

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2021

-

09:12

Novak Ðoković se bori za istorijski kalendarski grend slem
Novak Đoković - Copyright Tanjug / AP Photo/Seth Wenig, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković je na pragu istorije jer će danas pokušati da ostvari još jednu pobedu u finalu US Opena koja ga deli od osvajanja kalendarskog grend slema, odnosno sva četiri grend slema u godini, što je poslednji put pošlo za rukom Rodu Lejveru davne 1969.

Australijanac Lejver, koji je te 1969. uspeo da osvoji Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open, objavio je u petak na Tviteru fotografiju sebe kako posmatra ovogodišnji polufinalni meč između Ðokovića i Aleksandra Zvereva na US Openu.

''Sjajno je biti ponovo u Njujorku i gledati ''histori čenel'', napisao je Lejver (83) uz objavljenu fotografiju na Tviteru, preneo je Si-En-En.

Ðokoviću će ovo biti deveto finale US Opena, prvo od 2018. godine i probaće da osvoji četvrti trofej u Njujorku.

Ðoković će danas igrati 31. put u finalu nekog slema, čime je izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Takođe, srpski teniser će se boriti i za rekordnu 21. titulu sa najvećih turnira, kojom bi nadmašio najveće rivale Federera i Rafaela Nadala.

Ðoković se u polufinalu ''osvetio'' Aleksandru Zverevu za poraz u polufinalu Olimpijskih igara i ujedno zaustavio niz od 16 uzastopnih pobeda Nemca.

U meču na stadionu "Artur Eš" koji je trajao tri sata i 33 minuta Zverev nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat, kada je igrao finale.

Rival Novaku u borbi za titulu biće drugi nosilac Danil Medvedev, koji je prethodno savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 3:0 u setovima.

Finale je na programu večeras od 22 sata.

Komentari (0)

Sport