Tenis

Šampionka US Opena napredovala 127. mesta na WTA listi

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2021

-

15:23

Šampionka US Opena napredovala 127. mesta na WTA listi
AP Photo/Elise Amendola - Copyright Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

veličina teksta

Aa Aa

Šampionka US Opena Britanska Ema Radukanu od danas zauzima 23. mesto na najnovijoj WTA listi.

Nakon osvajanja trofeja u Njujorku, 18-godišnja teniserka ostvarila je rekordan napredak od 127. mesta na WTA listi, jer je pre US Opena bila 150. poziciji.

Veliki pomak imala je i poražena finalistkinja Kanađanka Lejla Fernandez, koja je od danas 28. igračica sveta, što je napredak za 45 pozicija.

Na vrhu liste i dalje je Australijanka Ešli Barti, a sledi je Beloruskinja Arina Sabalenka, dok je Čehinja Karolina Pliškova napredovala za jednu poziciju i od danas je treća teniserka sveta.

Elina Svitolina iz Ukrajine je četvrta, Japanka Naomi Osaka je pala na peto mesto, sledi je Sofija Kenin iz SAD, Barbora Krejčikova je popravila rejking i sedma je u poretku, a Top 10 kompletiraju Poljakinja Iga Švjontek, Garbinje Muguruza iz Španije i Čehinja Petra Kvitova.

Srbije više nema igračicu u Top 100, pošto je teniserka Nina Stojanović nazadovala za 19 pozicija i trenutno je 113. na listi.

Olga Danilović od danas je 129. igračica na WTA listi, što je za 16 mesta bolja pozicija nego na prethodnoj listi, a za tri mesta bolji plasman ima i Aleksandra Krunić, koja je 248. teniserka sveta.

Komentari (0)

Sport