Tenis

Teniski turnir u Indijan Velsu: Krajinović čuva prvo mesto Novaku

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

11:08

Teniski turnir u Indijan Velsu: Krajinović čuva prvo mesto Novaku
Filip Krajinović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Teniski turnir Master 1000 u Indijan Velsu zvanično počinje sutra i sve oči su uprte u Danila Medvedeva koji bi u slučaju da trijumfuje (pobeda nosi 1.000 bodova) na sedam dana smenio Novaka Đokovića sa prvog mesta na ATP listi. Srpski as preskače ovaj turnir, tako da Medvedev ima veliku šansu da posle US opena napravi još jedan veliki iskorak u karijeri.

Da pojasnimo, u ovom času Novak ima 11.630, a Rus 10.575 bodova. Prve nedelje novembra se skidaju bodovi za Indijan Vels 2019. godine, zatim za Šangaj (Medvedev brani 1.000 bodova), Beč (90) i Sankt Peterburg (45). Ukoliko osvoji Indijan Vels, Medvedev bi imao 10.575 bodova.

Đoković u tom periodu gubi bodove za Indijan Vels 2019. godine (23 boda), zatim za Pariz 2019. godine (1.000), Šangaj (180) i Beč (90). Srpski as će 1. novembra imati 10.340 bodova.

Međutim, već 8. novembra Medvedev gubi 2.500 bodova iz 2020. (za Pariz i London), a Novak samo 400 i vraća se na čelnu poziciju. I Rus i srpski as prve nedelje novembra u Parizu mogu da odbrane određeni broj bodova, ukoliko budu igrali.

 

 

Medvedevu u Indijan Velsu na putu za titulu prvi stoji Filip Krajinović, srpski teniser i 27 nosilac na turniru. On preskače prvo kolo i čeka rivala u drugoj rundi i ako je prođe u šesnaestini finala ide na Medvedeva koji ne bi trebalo da ima problema sa Medonaldom ili Dakvortom, koji se sastaju u prvom kolu. U Rusovom delu kostura su još i Rubljev (četvrti nosilac), Bugarin Dimitrov, Opelka, Šopovalov, Karacev, Korda i Hurkač koji u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela našeg Milomira Kecmanovića i Popirjina.

I ostala dvojica naših tenisera Dušan Lajović i Laslo Đere su takođe u tom delu kostura. Lajović je slobodan u prvom kolu i čeka boljeg iz duela Pol - Lopez, a onda u šesnaestini finala izvesno ide na Rubljeva. Đere startuje od prvog kola i čeka pobednika iz kvalifikacija.

U drugom delu kostura favoriti da dođu do polufinala su Stefanos Cicipas (drugi nosilac) i Aleksander Zverev (treći nosilac).

U svakom slučaju Medvedev, trenutno drugi na ATP listi, neće imati lak posao u Indijan Velsu. Ove sezone Rus je osvojio četiri turnira (ukupno u karijeri 13): Marselj, Majorku, ATP Masters u Kanadi i US open.

Komentari (0)

Sport