Tenis

Teniseri Srbije u najjačem sastavu: Novak Đoković će igrati u Dejvis kupu

Komentari
Teniseri Srbije u najjačem sastavu: Novak Đoković će igrati u Dejvis kupu
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković, prvi reket sveta, igraće na Dejvis kupu od 25. novembra do 5. decembra, saopštio je srpski igrač Filip Krajinović.

Grupna faza Dejvis Kupa će se odigrati u tri različite zemlje, a potom sledi završnica u Madridu. Srbija će igrati u Austriji, gde će joj pored domaćina protivnik biti i Nemačka. 

Iako i dalje nije poznat Đokovićev raspored do kraja sezone, Krajinović je rekao je da će prvi reket sveta braniti boje Srbije na Dejvis kupu.

"Na Dejvis kupu bićemo u najjačem sastavu, kao što smo bili 2010. Novak će biti sa nama, tako da sigurno ne idemo kako bismo izgubili. Dogovorili smo se da ćemo igrati svi, tako da smo odlučni da dođemo do trofeja“, rekao je Krajinović.

Pored Đokovića, selektoru Viktoru Troickom će se na raspolaganje staviti Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Miljan Zekić i dubl igrač Nikola Ćaćić, a spisak će na kraju biti skraćen na pet imena.

Srbija će se pre takmičenja odraditi mini pripreme u Beogradu, a potom sledi odlazak u Austriju, gde će se vaditi viza za polufinale u Madridu.

Komentari (0)

Sport