Tenis

Teška, ali slatka pobeda protiv Fočoviča: Novak u trećem kolu Mastersa u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2021

-

23:25 >> 23:29

Teška, ali slatka pobeda protiv Fočoviča: Novak u trećem kolu Mastersa u Parizu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Mastresa u Parizu, budući da je u tri seta bio bolji od mađarskog tenisera Martona Fočoviča - 6;2, 4:6, 6:3.

Kod Novaka se videlo od starta koliko se uželeo tenisa, ali i koliko mu je jučerašnji trijumf u dublu prijao duši. Krenuo je dobro protiv Martona Fučoviča, dobio je nešto teže onaj startni gem, ali je zato napravio brejk u drugom i zatim lako poveo 3:0. 

Imao je Novak i brejk loptu u šestom gemu, ali se Fučovič borio i izborio za taj gem. Međutim, Novak je vrlo dobro servirao, poveo je 5:2 i drugim brejkom rešio prvi set 6:2.

Sigurno je svetski broj jedan započeo i drugi set, a onda umesto 2:0, na semaforu je stajalo 1:3. Propustio je dve brejk lopte Novak, Fučovič je uspeo da spasi drugi gem, zatim je napravio brejk, pa sa nulom osvojio gem na svoj servis.

 

 

Novak se ipak pribrao posle tih desetak minuta dominacije Mađara, međutim do kraja nije uspeo da učini ništa pa je rival izjednačio u setovima 6:4.

Ponovo je izgledalo posle četvrtog gema da će Novak naći lako put do trijumfa, ali nije bilo tako. Uspeo je Novak da napravi brejk, povede 3:1, zatim je poveo 30:0 i izugubio svoj servis. Ribrejk upornaog Mađara, ali ne zahvaljujući nekoj njegovoj spektakularnoj igri već greškama Novaka. 

Međutim, Novak je uzsvoje urlike uspeo da se koncentriše, vratio je odmah brejk (4:2) i rešio set i meč u svoju korist.

Naredni protivnik Đokovića biće Francuz. Videćemo samo da li će to biti 35-godišnji Gael Momfis ili 33-godišnji Adrian Manarino.

Komentari (0)

Sport