Tenis

Stefanos Cicipas je spreman za Torino: Povreda lakta nije ozbiljna

Komentari

Autor: Euronews

12/11/2021

-

14:24

Stefanos Cicipas je spreman za Torino: Povreda lakta nije ozbiljna
Stefanos Cicipas je spreman za Torino: Povreda lakta nije ozbiljna - Copyright AP Photo/Darron Cummings

veličina teksta

Aa Aa

 

 

 

Trenutno peti igrač sveta, Stefanos Cicipas uplašio se da zbog povrede lakta neće moći da učestvuje na završnom turniru godine u Torinu, ali su dodatni lekarski pregledi pokazali da nije u pitanju teža povreda.

 

"Tokom turnira u Parizu sam iz predostrožnosti morao da snimim lakat, jer sam osećao jake bolove i plašio se da nije nešto ozbiljno", rekao je Cicipac i dodao:

"Na sreću, snimci su pokazali da je sve u redu. Istina, i dalje osećam male bolove, ali mislim da ću bez problema moći da učestvujem na završnom turniru u Torinu".

 

Grčki teniser se inače nalazi u grupi A zajedno sa Novakom Đokoviće i prvi meč će odigrati u nedelju od 21.00 čas protiv Andreja Rubljova, dok će najbolji reket sveta od 14.00 časova odmeriti snage protiv Kaspera Ruda.

 

Turnir se igra po sistemu "svako sa svakim", gde pobeda u grupi donosi 200 poena, ona u polufinalu 400, a u finalu 500. Neporaženi šampion može da osvoji ukupno 1.500 poena, ali ko god da osvoji ovaj turnir, Novak Đoković će na kraju godine ostati na čelu ATP liste.

 

Uz to, pobednik turnira će osvojiti i novčanu nagradu od 2,316 miliona dolara, finalista će dobiti 1,094 miliona, dok će polufinalisti inkasirati po 530.000 dolara.

 

 

 

Komentari (0)

Sport