Tenis

Đoković ne veruje da Federer odlazi u penziju: Može još da pruži, a i zaslužuje lepši oproštaj

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2021

-

09:37

Đoković ne veruje da Federer odlazi u penziju: Može još da pruži, a i zaslužuje lepši oproštaj
Đoković i Federer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vest da Rodžer Federer (40) neće moći da učestvuje na tunirima u narednih nekoliko meseci mnogima je zaličila kao najavu odlaska u penziju jednog od najboljih teniser sveta svih vremena, ali Novak Đoković veruje da to nije tako.

Prvi reket sveta ističe da je Švajvcarac veoma bitan za ovaj sport i da bi bilo veoma važno da i naredne godine učestvuje na velikim turnirima.

Uz to, najbolji svetski teniser je naglasio da Švajcarac zaslužuje da ode u penziju na nogo bolji i svečaniji način nego što je to povlačenje sa turnira zbog povreda.

 

 

"Očigledno je da je Rodžer ikona našeg sporta. Ljubitelji tenisa širom sveta ga vole, uživaju da gledaju njegove mečeve i drago im je kad učestvuje na turnirima. Federer je veoma bitan na terenu, ali i van njega. Zarad našeg sporta se iskreno nadam se da neće još završiti karijeru", rekao je Đoković i dodao:

"Mislim da će definitivno pokušati još jednom da napravi poslednji proboj. Za sve što je postigao i stvorio za ovaj sport zaslužuje da igra i da ima oproštaj kakav dolikuje".

Komentari (0)

Sport