Tenis

Nadal pred početak turnira u Abu Dabiju: Želim da se borim, znam da povratak neće biti lak

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2021

-

15:17

Nadal pred početak turnira u Abu Dabiju: Želim da se borim, znam da povratak neće biti lak
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se veoma raduje povratku na teren, kao i da ima veliku želju za borbom i ostvarenjem ciljeva.


Nadal će se sutra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju vratiti na teren nakon višemečne pauze, a tokom 2021. godine nastupio je na samo sedam turnira, osvojio dva trofeja (Barselona, Rim) i prvi put od 2016. ostao bez gran slem trofeja.

Sezonu je prakticno završio porazom u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Ðokovića, nakon čega je objavio da će zbog bolova u stopalu morati propustiti Vimbldon i olimpijski turnir u Tokiju.

"Veoma sam srećan što se vraćam. Nije u pitanju bol. Mnogo sam puta u karijeri, gotovo uvek, igrao u bolovima. Pitanje je samo da li je to bio nivo bola koji sam mogao trpeti i pritom biti konkurentan", rekao je Nadal na konferenciji za medije u Abu Dabiju uoči povratka na teren.



Nadal će sutra u Abu Dabiju igrati protiv pobednika duela dvojice Britanaca, u kojem se sastaju Endi Mari i Danijel Evans.

"Videćemo kako će biti. Da se ne osećam bolje, ne bih bio ovde. Znam da povratak neće biti lagan. Nemam neka velika očekivanja. Jedino što očekujem je da budem na terenu pred velikim brojem gledalaca, da ponovo osetim atmosferu igranja protiv odličnih igrača i da uživam u tome", porucio je Španac

Zaista se nadam da ce moje stopalo biti sve bolje i bolje i da ću ponovno moći da budem na onom nivou na kojem želim biti, istakao je Nadal.

"Ako ću moći igrati bez nekih ograničenja, želim ponovo da se borim za sve. To je moj cilj. Znam da će biti veoma teško. Ako sve bude u redu, pre Australijan Opena ću igrati samo jedan turnir i dva meča ovde, što nije mnogo uoči tako zahtevnog turnira, ali najvažnije je da budem zdrav. Ako budem zdrav, u meni još ima želje da se borim za svoje ciljeve", rekao je Nadal.

Nadal je u ovom trenutku izjednačen po broju gren slemova sa Rodžerom Federerom i Novakom Ðokovićem, a sva trojica imaju po 20 trofeja sa najvećih turnira.

"Bio sam izvan terena posle pet - šest meseci. Jasno mi je da će uvek biti govora o tome, pogotovo kad je Novak bio tako aktivan i uspešan. Rodžer i ja smo dugo povređeni. Mislim da su Novakovi izgledi za rekord mnogo veći nego nama", istakao je Nadal.

Komentari (0)

Sport