Tenis

Peng Šuai tvrdi da nikad nije rekla da ju je bilo ko zlostavljao

Komentari

Autor: Euronews

20/12/2021

-

11:15

Peng Šuai tvrdi da nikad nije rekla da ju je bilo ko zlostavljao
Šuai Peng - Copyright AP Photo/Mićel Euler, File

veličina teksta

Aa Aa

Kineska teniska zvezda Peng Šuai negirala je da ju je bivši potpredsednik Vlade Žang Gaoli seksualno zlostavljao, javlja danas CNN.

Ona je za kineski list Lianhe Zaobao (Lianhe Zaobao) izjavila da nikada nije govorila, niti pisala o tome da ju je Žamg Gaoli naspastvovao.

Na pitanje da li je mogla slobodno da se kreće ili je zabrinuta za svoju bezbednost, Peng je rekla da je "uvek bila slobodna" i da živi u svom domu u Pekingu.

"Želim da naglasim nešto veoma važno. Nikada nisam rekla niti napisala da me je neko seksualno zlostavljao, i to želim janso da naglasim", rekla je Peng u video snimku koji je objavio list Lijan Žaobao.

Taj list naveo je da je snimak napravljen u nedelju u Šangaju, tokom promotivnog dogadjaja za Zimske olimpijske igre 2022. godine. Peng je novinaru rekla da je bilo "mnogo nesporazuma" u vezi sa objavom, kao i da uglavnom boravi u svom domu u Pekingu i da je slobodna da se kreće gde god poželi.

Podsećanja radi, početkom novembra ona je na svom Fejsbuk nalogu objsila status ukojem je detaljno opisala o zlostavljanju, a nakon toga je nestala iz javnosti, a nikada nije tvrdila da joj je profil hakovan.

Komentari (0)

Sport