Tenis

Direktor Australijan opena o listi učesnika: Nadal će igrati, za Đokovića nisam siguran

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2021

-

10:46

Direktor Australijan opena o listi učesnika: Nadal će igrati, za Đokovića nisam siguran
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Malo više od tri nedelje ostalo je do prvog Grend slem turnira u godini, Australijan opena, koji će se od 17. do 30. januara naredne godine održati u Melburnu, a tema učešća nevakcinisanih tenisera i dalje je glavna u svetu tenisa.

Konkretno, navijače širom planete najviše zanima da li će najbolji igrač sveta Novak Đoković u Australiji dobti priliku da osvoji 10. titulu, odnosno 21. Grend slem trofej kojim bi postao najupešniji teniser sveta u istoriji.

Međutim, direktor turnira Kreg Tajli i dalje tvrdi da Nole nije tražio nikakvo medicinsko izuzeće i da stoga, kako sada stvari stoje, ne može da nastupa u Mleburnu.

Ali, s druge strane, uveren je da će Rafael Nadal, koji je pre nekoliko dana objavio da je pozitivan na koronavirus, biti deo turnira.

"Sasvim sam siguran da će Rafael Nadal igrati u Melburnu. On će imati vremena da se oporavi i biće u mogućnosti da igra. Što se Novaka tiče, ukoliko bude učestvovao na turniru ili će biti vakcinisan ili će morati da ima medicinsko izuzeće,  Za sada nema ni jedno ni drugo", rekao je Tajli i dodao:

"Mi ne želimo da ulazimo u privatne stvari bilo kog igrača, pa tako ni Đokovića, a nećemo ga ni prisiljavati na bilo šta. Takođe, neću ga zvati i razgovarati sa njim o tome. To nije moj posao".

Komentari (0)

Sport