Tenis

Policija došla ispred zgrade u kojoj je bio Novak, okupili se i fanovi – upotrebljen biber sprej

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2022

-

10:05

Policija došla ispred zgrade u kojoj je bio Novak, okupili se i fanovi – upotrebljen biber sprej
Policija došla ispred zgrade u kojoj je bio Novak, okupili se i fanovi – upotrebljen biber sprej - Copyright Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos odluci suda u Melburnu da usvoji žalbu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i poništi odluku o ukidanju vize, i dalje je nejasna situacija da li će teniser moći da boravi u Australiji. Kako navodi portal Ejdž, ministar za imigracije Aleks Houk, koji ima poslednju reč čak i nad odlukom suda, još odlučuje da li će mu biti ukinuta viza.

Ispred zgrade u kojoj se nalazi advokatska kancelarija Novakovog tima pojačano je prisustvo policije, ali i članova privatnog obezbeđenja. Iako su članovi Novakove porodice istakli bojazan da može doći do ponovnog pritvaranja tenisera, to se za sada nije dogodilo.

Nakon što se policija okupila ispred zgrade, fanovi Novaka Đokovića su počeli da pristižu. Na snimcima i fotografijama se može videti da je policija upotrebila biber sprej da bi ih rasterala. 

U međuvremenu je jedan automobil izašao, a fanovi su skandirali Đokoviću. Nije poznato da li u automobilu zaista bio teniser, niti kuda se uputio. 

Pol Šakal, politički novinar osvrnuo se i na potencijalne posledice u slučaju da dođe do deportacije, te ovim povodom dodao sledeće:

"Trogodišnja zabrana ulaska u Australiju ne bi, ipak bila automatska, već bi Vlada imala diskreciono pravo da mu dozvoli da učestvuje na sledećem Australijan openu. Naravno, pod uslovom da bude izbačen iz zemlje ove godine"

Međutim, Karen Svini, sudska novinarka AP-a iz Melburna navodi da se ispred zgrade nalazi policija države Viktorija, dakle lokalna, a ne savezna i da to može značiti da su tu zbog navijača koji se okupljaju zbog pružanja podrške Đokoviću, kao i da ako dođe do potencijalnog hapšenja, to može raditi samo Granična policija Australije (ABF), a ne Savezna (AFP)

Komentari (0)

Sport