Tenis

Đoković može da izgubi prvo mesto na ATP listi: Medvedev ili Zverev titulom na AO preskaču Novaka

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2022

-

09:40

Đoković može da izgubi prvo mesto na ATP listi: Medvedev ili Zverev titulom na AO preskaču Novaka
Đoković može da izgubi prvo mesto na ATP listi: Medvedev ili Zverev titulom na AO preskaču Novaka - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Federalni sud u Australiji je uspeo da uskrati vizu Novaku Đokoviću i eliminacijom mu ne dozvoli da brani titulu na Australijan openu. Ovim potezom mu je ozbiljno narušio i prvo mesto na ATP listi koje drži još od 3. februara 2020. godine. Šanse imaju Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Ukoliko drugoplasiran i na listi Rus Danil Medvedev osvoji titulu preskočiće Novaka. Razlika između Đokovića i Rusa je 2.080 poena. Novak svakako ostaje bez 2.000, jer nije u situaciji da brani trofef od prošle sezone, dok Medvedev brani 1.200 bodova iz prošlosezonskog finala i poraza baš od Srbina. Ukoliko bi osvojio naslov, na meniju bi imao dodatnih 800 i tako bi posle duge vladavine smenio Novaka na vrhu.

Tituli i prvom mestu nada se i Aleksandar Zverev, trećeplasirani na ATP listi. Nemac zaostaje za Novakom 3.045 bodova, a s obzirom da je 2021. dogurao samo do četvrtfinala brani svega 760 bodova. Ukoliko bi Zverev osvojio titulu na Austrlijan openu to bi mu donelo dodatnih 1,240 poena i proboj na lidersku poziciju rang liste najboljih tenisera sveta.

Komentari (0)

Sport