Tenis

Tenis Australija izdala saopštenje o "odluci donetoj za vikend", podržali ministra i sud, ne pominju Novaka Đokovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2022

-

09:28

Tenis Australija izdala saopštenje o "odluci donetoj za vikend", podržali ministra i sud, ne pominju Novaka Đokovića
Tanjug/AP/Steve Christo - Copyright Tanjug/AP/Steve Christo

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković deportovan je nazad u Evropu nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju i neće se takmičiti na Australijen openu, prvom gren slemu sezone. Pored mnogih reakcija sportske, ali i šire javnosti, Teniska asocijacija Australije, koja i stoji iza organizacije ovog turnira, nije se sve do danas oglašavala. Iako je jasno šta je tema njihovog saopštenja (s obzirom na to da spominju "odluke od prethodnog vikenda"), nijednog trenutka nisu spomenuli ime Novaka Đokovića.

Teniska asocijacija Australije (Tenis Australija) podržava odluku ministra za imigraciju te zemlje, odnosno Saveznog suda, donetu tokom vikenda, stoji u zvaničnom saopštenju ove organizacije.

"Australijen open 2022 je sada počeo, i naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih sportskih događaja na svetu i osiguramo najbolje moguće iskustvo za sve igrače, navijače i zajednicu. Australijen open je zaštitni znak Melburna i Australije, i vole ga igrači širom sveta", piše u saopštenju.

Dodaje se i da je Tenis Australija "blisko sarađivala sa vlastima, kako na saveznom nivou tako i u državi Viktoriji, kako bi turnir bio bezbedan za sve kada je u pitanju koronavirus, kao i da je veliki sportski događaj u vreme svetske pandemije veliki izazov.

"Kao australijska teniska porodica, priznajemo da su nedavni događaji bili velika distrakcija za sve, i duboko žalimo zbog uticaja koji su imali na sve igrače. Uvek možemo da naučimo neke lekcije, i ponovo ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i primenu, baš kao što radimo svake godine", navedeno je.

Uz to, Tenis Australija je navela da "Australija ima veliku i snažnu tradiciju tenisa", kao i da je "bilo fantastično videti publiku kako navija za najbolje tenisere na svetu uoči Australijen opena".

"Mi, baš kao igrači i svi teniski fanovi ovde, želimo da sada fokus bude na samoj igri prema kojoj osećamo veliku strast. Radujemo se tome što nas očekuju dve nedelje briljantnog tenisa", zaključuje se u saopštenju ove organizacije.

Brnabić o slučaju Novaka Ðokovića: Tužno i bizarno

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je danas ono sto je najbolji teniser sveta Novak Ðoković doživeo u Australiji kao tužno i bizarno. Ona je, gostujući na televiziji Prva, rekla da vlada Australije nije tražila nikakve dodatne garancije za Novaka.

"Nisu nam tražili nikakve dodatne garancije. Moje je bilo da ih pozovem, imali smo direktnu komunikaciju sa zvaničnicima Australije, učinili smo sve za Novaka", rekla je Brnabić.

Navela je da će danas imati intervju za CNN u kojem će, kaže, govoriti i o ovom slučaju.

"Novak je pozvan, dobio je vizu, medicinsko izuzeće. Preletite pola sveta i onda vam kažu nemate vizu, meni je to besmisleno", rekla je Brnabić.

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković stigao je juče u Beograd nakon što je u nedelju deportovan iz Australije, pre početka prvog gren slem turnira u godini. Ðoković je prethodno izgubio sudski spor, na kojem mu je poništena viza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport