Tenis

Jana Sizikova puštena iz pritvora

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2021

-

22:03 >> 22:06

Jana Sizikova puštena iz pritvora
Jana Sizikova puštena iz pritvora - Copyright Tanjug / AP Photo/Alexander Bondarev

veličina teksta

Aa Aa

Ruska teniserka Jana Sizikova, koja je danas u toku dana uhapšena pod optužbom da je učestvovala u nameštanju mečeva na prošlogodišnjem Rolan Garosu, puštena je iz pritvora, javljaju svetski mediji.

Kako je javnosti preno njen advbokat Frederik belo, Ruskinja je odbila njegovu pomoć budući da sve vreme tvrdi d aje nevina i čak je najavila podnošenje krivične prijave zbog klevete.

"Jana je stavljena u isti koš sa kriminalcima. Ona je rekla da je nevina i nije želela da joj pomažem tokom ispitivanja pošto se smatra žrtvom", rekaoje njen advokat kojeg su angažovali Janini roditelji.

Iz tužilaštva su saopštili da Ruskinja nije optužena već da je samo pod istragom zbog "podmićivanja u sportu i organizovane prevare za dela koja su najverovatnije počinjena u septembru 2020. godine".

Navodno, jedinici francuske policije specijalizovana za prevaru prilikom klađenja i nameštanje utakmica, bile su sumnjive prilično velike uplate na meč prvog kola ženskog dubla koji su 30. septembra igrale Sizikova i Amerikanka Medison Brengl protiv rumunskih teniserki Andree Mitu i Patricije Marije Tig.

Komentari (0)

Sport