Tenis

Novakov trener o Melburnu: Odavno nisam video takvu nepravdu, Đoković je mnogo patio

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2022

-

09:35

Novakov trener o Melburnu: Odavno nisam video takvu nepravdu, Đoković je mnogo patio
Marjan Vajda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića teško je podneo sva dešavanja u Melburnu oko svetskog broja jedan. Slovak je kod kuće teško podneo sve to, posle sedam dana odlučio je da iznese svoje utiske.

"Ne razumem zašto su mu to uradili, odavno nisam video takvu nepravdu. Mediji su u velikoj meri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australijski koji su stalno pisali protiv Đokovića. Šok! Patnja. Jake emocije. Ne znam kako bih sve psihički podneo da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško. Nisam dobro spavao, nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem...", rekao je Vajda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marian Vajda (@vajdamarian)

 

Bio je u stalnom kontaktu sa Novakom.

"Dopisivali smo se, nismo razgovarali. Slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je mnogo patio. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da je ostavilo traga. To je bio politički proces koji će imati značajne posledice. Bio je to napad na njegovu privatnost, na njegovu porodicu. Bila je to nezdrava i nepravedna odluka zasnovana na pretpostavci da je Đoković mogao da uradi ili utiče na nešto što se nije dogodilo".

Pokušao je Vajda da objasni i taj strah Australijanaca da će Novak osvojiti 10. titulu.

"To je bolesno, pogrešno, posledica duge izolacije. Australija forsira politiku zatvaranja, a to je sada posledica sprovođenja oštrog sprovođenja vakcinacije. Sve je posledica postavljenih pravila, a u stvaranju i kvarenju javnog mnjenja posebno su pomogli mediji", smatra Vajda.

Komentari (0)

Sport