Tenis

Nadala ne zanima grend slem trka sa Novakom i Federerom: Moja sreća ne zavisi od toga

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

11:47 >> 12:10

Nadala ne zanima grend slem trka sa Novakom i Federerom: Moja sreća ne zavisi od toga
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP/Simon Baker

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal, plasmanom u polufinale Australijan opena, približio se osvajanju rekordne 21. grend slem titule, čime bi se na večnoj listi, izdvojio u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Sva trojica imaju po 20. trofeja sa najvećih teniskih turnira, a Španac je nakon pobede u pet setova protiv Denisa Šapovalova, istakao da neće biti naročito srećniji ako prestigne rivale, niti će biti isfrustriran ako ga neko od njih pretekne.

"Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne... Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće", rekao je Nadal na konferenciji za medije posle meča sa Kanađaninom.

"U poslednjih šest meseci bilo je mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U polufinalu sam Australijan opena i to je neverovatno za mene. Ne verujem da će moja sreća u budnoćnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više grend slem titula od drugog ili će nego drugi osvojiti više od mene".

Nadal je potom ponovio koliko mu malo znači grend slem trka sa Novakom i Federerom.

"Ne možete uvek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuču, bolji telefon ili bilje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo neverovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne", poručio je Španac.

Peti teniser sveta će se za plasman u finale boriti protiv boljeg iz duela Gael Monfis - Mateo Beretini.

Komentari (0)

Sport