Tenis

Cicipas se naoštrio za polufinale: Medvedev i ja jurimo isti san

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

10:25

Cicipas se naoštrio za polufinale: Medvedev i ja jurimo isti san
Cicipas se naoštrio za polufinale: Medvedev i ja jurimo isti san - Copyright AP Photo/Darron Cummings

veličina teksta

Aa Aa

Očekivanja i prognboze su se ostvarile pa će se u derbiju polufinala Australijan opena sastati drugi i četvrti nosilac Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Prošle godine Rus je pobedio Grka 3:0 (6:4, 6:2, 7:5), a zatim izgubio finale protiv Đokovića. Cicipas mu se revanširao u četvrtfinalu Rolan Garosa istom merom 3:0 (6:3, 7:6, 7:5), a zatim izgubio u finalu od svetskog broja jedan.

Cicipas u meč koji je na programu sutra od 9.30 ulazi daleko odmorniji jer je odličnom igrom za dva sata ispratio kući Janika Sinera, dok je Medvedevu bilo potrebno 4 sata i 42 minuta da slomi otpor Feliksa Ože Aliasimea 3:2 spasivši meč loptu i vrativši se u susret posle 0:2.

„Osećam se kao da sam u pravom ritmu i ne planiram da izlazim iz njega. Medvedev i ja jurimo isti san, želim finale, želim trofej", istakao je Cicipas.

 

 

Ukoliko Cicipas zaustavi Medvedeva onda će se plasirati u prvo finale Australijan opena u karijeri, a drugo ukupno jer je prošle godine igrao za titulu na Rolan Garosu. Uz to će pomoći Novaku Đokoviću da ostane na čelu ATP liste i posle Asutralijan opena. U ukupnom skoku Medvedev vodi sa 6:2 u pobedama.

U drugom polufinalu od 4.30 časova po našem vremenu Mateo Beretini igraće protiv Rafaela Nadala.

Komentari (0)

Sport