Tenis

Ešli Barti pobednica Australijan opena

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2022

-

11:12

Ešli Barti pobednica Australijan opena
Ešli Barti pobednica Australijan opena - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Australijska teniserka Ešli Barti pobednica je prvog grend slema u sezoni.

Ešli Barti je u finalu Australijen opena pobedila američku teniserku Danijel Kolins. Rezultat je bio 2:0 u setovima (6:3, 7:6), u meču koji je trajao sat i 29 minuta igre.

Barti je osvojila svoj treći grend slem u karijeri, prvi u Australiji. Tako je potvrdila prvo mesto koje zauzima na WTA listi.

Ona je bila veliki favorit pred domaćom publikom, protiv Amerikanke koja je 30. teniserka sveta, a 27. nosilac u Melburnu. Tu ulogu je Ešli Barti i opravdala.

Barti je postala prva Australijanka posle 44 godine koja je osvojila grend slem u Melburnu.

U prvom setu bilo je neizvesno, a Kolins je čak imala prvu priliku za brejk, pri vođstvu Barti 3:2. Ipak, nije je iskoristila. Kazna je stigla već u sledećem gemu, kada je prva teniserka sveta iskoristila svoju prvu šansu da oduzme servis protivnici.

Prvi set je rutinski privela kraju.

Kolins se nije predavala. Odlično je startovala u drugom setu i odmah oduzela servis rivalki. Potom je usledio i drugi brejk i pri rezultatu 5:2 servirala je za izjednačenje.

Ipak, Barti je pokazala snagu, oduzela servis Amerikanki, potom još jednom i set je otišao u taj-brejk.

Tu nije bilo previše problema za domaću takmičarku, koja je bila prilično ubedljiva i posle dva seta došla do svoje prve titule u Melburnu.

Komentari (0)

Sport