Tenis

Plakao kao kiša: Del Potro završio profesionalnu karijeru

Komentari

Autor: Euronews

09/02/2022

-

09:08

Plakao kao kiša: Del Potro završio profesionalnu karijeru
Huan Martin del Potro - Copyright AP Photo/Gustavo Garello

veličina teksta

Aa Aa

Po godinama je mogao da igra još nekoliko sezona, po kvalitetu sigurno pripada svetskom vrhu, ali povrede su uticale da Huan Martin del Potro zvanično završi bogatu tenisku karijeru.

Dvostruki osvajač olimpijskih medalja i šestostruki pobednik Grend slemova poražen je na turniru u Buenos Ajresu od zemljaka Federika Delbonisa (1:6, 3:6) i posle toga je otišao u penziju. I to na simboličan način tako što je skinuo prepoznatljivu traku sa glave i okačio je na mrežu.

Ipak, onaj nejmotivniji trenutak njegovog oproštaja dogodio se nešto ranije, dok je meč protiv sunarodnika još trajao i kad nije mogao da sakrije emocije, već je briznuo u plač.

Publika, među kojom je prvi put u njegovoj profesionalnoj karijeri bila i njegova majka, mu je skanidara ime, a on je pokrio lice peškirom pokušavajući da suzdrži suze. Ali bezuspešno.

"Prvi put sam zaigrao pred majkom i ovaj dana ću pamtiti do kraja žvota. Ne postoji mesto gde bih više vleo da budem nego ovo ovde i sada. Drago mi je što se od tenisa nisam oprostio na konferenciji za medije, već na terenu. Trudio sam se koliko sam mogao, pokušavao da pobedim, ali nisam uspeo", rekao je Argentinac posle meča i dodao:

"Nadao sam se da ovaj trenutak neće nikada doći, ali moralo je da se desi jednog dana. Jednostavno, nemam više snage da igram tenis. Ipak, mislim da sam u ovom sportu osvojio sve što sam želeo, a na kraju karajeva, osvojio sam i naklonost ljudi što je uvek najteže. Hvala vam".

Komentari (0)

Sport