Tenis

Trener Serene Vilijams prokomentarisao Đokovićev stav o vakcini protiv virusa korona: "Nisam to očekivao, ali..."

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2022

-

14:42

Trener Serene Vilijams prokomentarisao Đokovićev stav o vakcini protiv virusa korona: "Nisam to očekivao, ali..."
Trener Serene Vilijams prokomentarisao Đokovićev stav o vakcini protiv virusa korona: "Nisam to očekivao, ali..." - Copyright AP Photo/Alastair Grant; Steve Christo

veličina teksta

Aa Aa

Patrik Muratoglu, francuski trener grčkog porekla, koji je jedan od najpoznatijih u ovom sportu rekao je da je očekivao da će se Đoković vakcinisati nakon skandala sa australijskim vlastima, ali da i pored toga što to nije uradio, on poštuje njegov stav.

Bivši trener Serene Vilijams ističe da ga poštuje jer se, kako kaže "čvrsto drži svojih uverenje i nepokolebljiv je".

"Mislim da neko ko ostaje veran svojim uverenjima, čak i kada se većina protivi tome, zaslužuje potpuno poštovanje kakvo god vaše mišljenje bilo na tu temu", rekao je Muratoglu na svom Instagram profilu.

Dodao je i da poštuje to što ostao dosledan onome što je njemu važno, a ne onome što se od njega očekuje.

"Iznenađen sam Novakovom izjavom. Ne bih pomislio da će to biti njegov izbor. Da se nakon sage u Australiji vakcinisao, verujem da bi i ljudi prestali da mu se protive i sve bi mu bilo lakše. Međutim, on je krenuo drugim putem", dodao je.

Đoković za BBC: Spreman sam da žrtvujem trofeje

Podsetimo, nakon sage koju je prošao sa australijskim vlastima u januaru nakon čega je i deportovan iz te zemlje, prvi teniser sveta prekinuo je medijsku tišinu u razgovoru za BBC gde je otkrio da bi, kada bi mogao da bira, radije propustio buduće teniske trofeje nego da bude primoran da dobije vakcinu protiv virusa korona.

Đoković je rekao i da ne želi da ga povezuju sa antivakserima, ali i naglasio da on podržava pravo pojedinca na izbor. Upitan da li bi žrtvovao učešće na takmičenjima kao što su Vimbldon ili Rolan Garos, zbog svog stava o vakcini, on je odgovorio da oko toga nema dilemu.

"Da, to je cena koju sam spreman da platim", rekao je Đoković.

Komentarišući raniju izjavu ministra za imigracije Aleksa Houka koji mu je otkazao vizu na osnovu toga što bi njegovo prisustvo moglo da "podstakne nemire" i utiče na antivaksersko raspoloženje, on je rekao da ne želi da njegova odluka ima takvu konotaciju.

"Nikada nisam bio protiv vakcine, ali sam uvek podržavao slobodu izbora u vezi sa tim šta stavljate u svoje telo", kazao je Đoković u intervjuu za BBC potvrđujući da je kao dete bio uredno vakcinisan. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport