Tenis

Šokantan poraz Đokovića, izgubio od 123. tenisera sveta, gubi i prvo mesto na ATP listi

Komentari

Autor: Euronews

24/02/2022

-

18:08

Šokantan poraz Đokovića, izgubio od 123. tenisera sveta, gubi i prvo mesto na ATP listi
Šokantan poraz Đokovića, izgubio od 123. tenisera sveta, gubi i prvo mesto na ATP listi - Copyright Tanjug/AP/Kamran Jebreili

veličina teksta

Aa Aa

Prvi teniser sveta Novak Đoković završio je učešće na ATP turniru u Dubaiju, porazom u četvrtfinalu.

Đoković je izgubio od 123. na ATP listi, Jiržija Veselog iz Češke. Rezultat je bio 2:0 u setovima (6:4, 7:6). Meč je trajao 

Poraz u četvrtfinalu turnira u Dubaiju znači da će Đoković izgubiti prvo mesto na ATP listi. Od ponedeljka će na toj poziciji biti Danil Medvedev.

Srpskom teniseru ništa nije polazilo za rukom. Đoković je veoma loše počeo meč i u prvom gemu protivniku dao tri šanse za brejk. Veseli je iskoristio treću.

Uspeo je srpski predstavnik da vrati brejk kod 1:3, ali ga je ubrzo ponovo izgubio, pa je Veseli osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Drugi set bio je izjednačen do sedmog gema, kada je Đoković protivniku pružio dve prilike za brejk. Veseli je iskoristio drugu.

Potom je Đoković imao šansu da vrati izgubljeni servis, ali nije iskoristio jedinu brejk priliku koju mu je protivnik pružio.

Veseli je pri rezultatu 5:4 servirao za meč, ali je Đoković pokazao odlučnost i došao do tri brejk prilike. Poslednju je iskoristio.

Drugi set je potom ušao u taj-brejk. Đoković je izgubio svoj prvi servis, ali je vratio mini-brejk. Ipak, Veselom je sve išlo od ruke, pa je tako došao do dve meč lopte, i iskoristio je prvu za jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Protivnik Veselom u borbi za finale biće pobednik duela u kom će Denis Šapovalov igrati protiv Rikardasa Berankisa.

Komentari (0)

Sport