Tenis

Marjan Vajda nije više u timu Novaka Đokovića

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

19:22

Marjan Vajda nije više u timu Novaka Đokovića
Marjan Vajda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Marjan Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, nije više u timu srpskog tenisera.

Đoković i Slovak dogovorili su prekid saradnje još po završetku prošlogodišnjeg ATP finala u Torinu. Ostatak tima ostaje nepromenjen. Tu su i dalje Goran Ivanišević, fizioterapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, kao i kondicioni trener Marko Paniki.

Od kako se timu srpskog tenisera priključio Ivanišević, tako je smanjen broj turnira na kojima je bio prisutan Vajda, pa je ovaj epilog bio I očekivan.

Ipak, Slovački stručnjak više od 15 godina bio je deo Ðokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili zajedno, uz izuzetak pauze od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

Olimpijski komitet Srbije je 2010. i 2011. nagradio Vajdu za najboljeg trenera godine, dok je 2018. dobio to priznanje od ATP-a.

Novak Đoković se zahvalio Vajdi i istakao da će uvek biti deo njegove porodice.

”Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene“.

Marjan Vajda je istakao da će ostati Novakova najveća podrška, kako na terenu tako i van njega.

”Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima.“

Komentari (0)

Sport