Tenis

Ne družim se sa teniserima, ali Novak mi je prijatelj: Aleksander Zverev pričao o odnosu sa Đokovićem

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2022

-

10:02

Ne družim se sa teniserima, ali Novak mi je prijatelj: Aleksander Zverev pričao o odnosu sa Đokovićem
Aleksander Zverev i Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nemački teniser Aleksander Zverev ističe da među teniserima nema baš mnogo prijatelja, ali da je Novak Đoković jedan od onih sa kojima ima sjajan odnos.

Njih dvojica su tokom karijere imali nekoliko velikih okršaja i nijedan od tih duela nije uspeo da naruši ono što su izgradili izvan terena.

"Nisam neko ko u telefonu ima 250 kontakata i sa svima njima se druži. Nemam mnogo prijatelja, pogotovo ne među teniserima, ali Novak Đoković jeste moj prijatelj. Nas dvojica smo dva od tri najbolja tenisera na svetu i možemo da izađemo na teren i vodimo veliku bitku četiri ili pet sati, ali posle meča ćemo se zagrliti i izljubiti. To je odnos kakav treba da bude", poručio je Zverev.

Trenutno treći teniser sveta savladao je Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i taj trenutak ističe kao jedna od emotivnijih u njegovoj karijeri.

"Naravno da pamtim Olimpijske igre u Tokiju i taj duel je za obojicu bio veoma emotivan. Novak je prošle godine bio gotovo nepobediv, igrao je sjajno i trofej na Olimpijskim igrama je jedini veliki pehar koji mu nedostaje. Na kraju sam uspeo da ga pobedim, što je za mene bila velika stvar. Toliko velika da sam se jednostavno slomio i počeo da plačem", otkrio je Zverev.

Komentari (0)

Sport