Tenis

Direktor Indijan Velsa: Mnogo tenisera "kuca na vrata", ali je Nadal favorit u Kaliforniji

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

11:57

Direktor Indijan Velsa: Mnogo tenisera "kuca na vrata", ali je Nadal favorit u Kaliforniji
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Mastersa u Indijan Velsu Tomi Has, veruje da će Rafael Nadal nastaviti seriju dobrih rezultata i na turniru u Kaliforniji.

Španski teniser od početka sezone ima skor 15-0, a u prva dva meseca godine osvojio je dve titule i grend slem na Australijan openu.

"Nadal ima skoro 35 godina i nikada nije imao start sezone kao sada. Vratio se posle povrede i osvojio tri titule. Po mom mišljenju, on će biti glavni izazov svima ovde, u to nema sumnje. Očigledno je da kod nas uživa u svakom pogledu. Imate mnogo mladih tenisera ovde poput Adreja Rubljova, Danila Medvedeva, koji pokušava da dokaže zašto je prvi na svetu, zatim su tu Zverev i Cicipas. Dosta momaka koji kucaju na vrata, ali je Nadal ipak favorit u Indijan Velsu", istakao je Has za "Tennis Paradise" podkast.

Španac je tri puta osvajao Indijan Vels, a poslednji put je trijumfovao na ovom turniru 2013. godine, kada je u finalu pobedio Huana Martina del Potra.

Podsetimo, srpski teniser Novak Đoković neće učestvovati u Indijan Velsu, zbog propisa agencije vlade SAD za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Turnir u Kaliforniji na programu je od 7. do 20. marta.

 

Komentari (0)

Sport