Tenis

Zverev se pokajao: Sramota me kako sam se poneo u Akapulku, neće se ponoviti

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

14:08

Zverev se pokajao: Sramota me kako sam se poneo u Akapulku, neće se ponoviti
Zverev se pokajao: Sramota me kako sam se poneo u Akapulku, neće se ponoviti - Copyright AP Photo/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijski šampion u tenisu Aleksandar Zverev, govorio je o ispadu na dubl meču u Akapulku, gde je diskvalifikovan sa turnira zbog udaranja reketa po sudijskoj stolici.

ATP je naknadno sankcionisao Nemca uslovnom kaznom u trajanju od osam nedelja, u periodu od godinu dana, kao i finansijskom kaznom u iznosu od 40.000 dolara.

 

 

"I dalje me je sramota. Nije mi nimalo prijatno kada se pojavim u svlačionici, osećaj nije nimalo lep. Ipak, svi mi pravimo greške. I ja sam ljudsko biće i garantujem vam da se nikada u životu neću više ponašati ovako. To je definitivno bio najgori trenutak u mom životu", istakao je Zverev i dodao:

"Ako to opet uradim, imaju pravo da me kazne, to je prosto. Ukoliko to opet uradim, to znači da nisam ništa naučio. Svako u životu zaslužuje drugu šansu, ali ako ponavljate greške, to znači da niste ništa naučili".

Nemac je otkrio da pokušava da stabilizuje svoje mentalno stanje.

"Počeo sam i sa meditacijama. Postoje stresne situacije u svačijem životu kada se ovakve stvari dešavaju. Nisam prvi i sigurno neću biti ni poslednji koji radi nešto loše na terenu. Znam kakav sam i ovo se neće odraziti na mene. Prethodnog dana sam igrao do pet ujutro, istog dana kada sam morao da igram i dubl. Neko sam ko daje sve na terenu, verujem da bi se mnogo top igrača pojavilo na terenu u dublu i ako bi izgubili, ne bi im teško palo. Nikada ne bih fizički povredio bilo koga", zaključio je treći teniser sveta.

Komentari (0)

Sport