Tenis

Šok u teniskom svetu: Prvi reket sveta Ešli Barti završila karijeru u 25. godini!

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

09:24

Šok u teniskom svetu: Prvi reket sveta Ešli Barti završila karijeru u 25. godini!
Šok u teniskom svetu: Prvi reket sveta Ešli Barti završila karijeru u 25. godini! - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Najbolja teniserka sveta Australijanka Ešli Barti saopštila je "šokantnu" odluku da završava karijeru sa samo 25 godina.

Barti, aktuelna šampionka Australijan opena i Vimbldona, kao i osvajačica Rolan Garosa 2019, objavila je da je zahvalna na svemu što joj je tenis dao, ali da sada želi da se posveti drugim snovima.

„U svom srcu, znam da sam spremna. Zahvalna sam za sve što mi je tenis dao, ali spremna sam da se povučem, da jurim druge snove i da odložim rekete. Osvajanje Vimbldona, to je bio jedini istinski san koji sam imala u tenisu, promenilo mi je perspektivu. Tada sam već imala osećaj i razgovarala sa svojim timom. Preostala je jedna stvar – Australijan open. Znam da sam potrošena, fizički više nemam šta da dam i emotivno nemam u sebi potrebno htenje. To je, za mene, uspeh – dala sam sve ovom divnom sportu i srećna sam zbog toga“, napisala je Barti.

 

 

Ukupno je osvojila 15 titula, tri Grend slem titule (Rolan Garos 2019, Vimbldon 2021, Australijan open 2022), a ima i bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju u miks dublu sa Džonom Pirsom, nakon što su im Novak Ðoković i Nina Stojanović predali meč za treće mesto.

Komentari (0)

Sport