Tenis

Antologija ispisana na Rolan Garosu: Đoković jedini pobedio Nadala dva puta u Parizu, igraće za drugu titulu

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

19:09

Antologija ispisana na Rolan Garosu: Đoković jedini pobedio Nadala dva puta u Parizu, igraće za drugu titulu
Antologija ispisana na Rolan Garosu: Đoković jedini pobedio Nadala dva puta u Parizu, igraće za drugu titulu - Copyright Tanjug / AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković drugi je finalista Rolan Garosa, pošto je izbacio branioca titule Rafaela Nadala i protiv Stefanosa Cicipasa će se boriti za novu titulu u Parizu – 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 6:2)

Špancu je ovo tek treći poraz u karijeri na terenima kompleksa Rolan Garosa, a najbolji reket sveta je nakon pet godina uspeo da savladao svog najvećeg rivala na šljaci.

Prvi set pripao je Nadalu, koji je pored poteškoća u uvodnom gemu, kada je morao da brani dve brejk lopte, uzeo dva servisa našem teniseru i ubedljivom igrom došao do prednosti od 5:0. Novak je u nastavku najavio mogući povratak osvojivši naredna tri gema, ali je "kralj šljake" ostao pribran i sa 6:3 rešio prvi set u svoju korist.

 

 

Ponesen boljom igrom iz završnice prve deonice, Đoković je zaigrao odlučnije u drugom setu i nakon šest gemova imao je prednost brejka. Nadal je došao u situaciju da vrati servis u sedmom i devetom gemu, ali je Srbin još jednom pokazao zašto je neprikosnoveni lider na svetskoj rang listi i sa identičnim rezultatom prvog seta vratio meč u egal.

Taj treći set je otišao u taj-brejk u kojem je Đoković pokazao veću psihičku snagu i uspeo da odbije sve nalete Nadala, koji je i ovoga puta imao jaču podršku gledalaca od Novaka, a onda je najbolji svetski teniser ubacio u "višu brzinu" i ekspresno rešio pitanje pobednika u četvrtom setu.

Komentari (0)

Sport