Tenis

Đoković posle velike pobede protiv Nadala: Jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

23:43

Đoković posle velike pobede protiv Nadala: Jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri
Đoković posle velike pobede protiv Nadala: Jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

"Prosto teško je objasniti nivo tenisa. Nikada nismo videli bolji na šljaci. Kada mislite da ste sve videli od njih dvojice, oni vas iznenade", konstatovali su Miša Zverev i Barbara Šet posle još jednog klasika koji su odigrali Novak Đoković i Rafael Nadal.


Srbin je postao prvi teniser koji je dva puta pobedio "kralja šljake", na terenu na kojem se Nadal oseća kao kod kuće. Đoković je posle 3:6, 6:3, 7:6, 6:2, i više od četiri sata borbe, izborio finale protiv Stefanosa Cicipasa.

"Ovo je najbolji meč koji sam igrao na Rolan Garosu", napomenuo je Đoković, nazvavši poslednji duel protiv Nadala jednim od tri najbolja u celoj karijeri.

Publika je bila oduševljena, a specijalnom odlukom vlasti mogla je da ostane do kraja, iako je uveliko prošlo 23 sata, kada u Francuskoj stupa na snagu policijski čas.


"Bila mi je privilegija da budem ovde i da igram ovakav meč protiv Nadala. Atmosfera je bila fantastična, energija je bila sjajna, podržavali su obojicu, fenomenalni ste bili", rekao je Đoković za atmosferu koja je vladala za vreme polufinala i dodao:


"Ako analiziramo šta smo sve preživeli u tih četiri i po sata, naravno da smo želeli da publika ostane. Navijali su sjajno. Nismo mi više mladi, tako da nam je podrška značila za dodatnu motivaciju".

Verovao je i kada je gubio ubedljivo u prvom setu.


"Loše sam počeo meč, gubio sam 0:5, ali sam osećao da dobro udaram loptu i da mogu da pobedim. Morao sam da igram svoj najbolji mogući tenis da bih pobedio Rafu na njegovom terenu. Teško je pronaći emocije i reči da se opiše koliko je teško igrati na 'Filip Šatrijeu' protiv Rafe. Pokušavam da uđem u meč bez pritiska, ali to je nemoguće kada igrate protiv Nadala", rekao je Đoković.

Đoković sada ima 28 pobeda protiv Nadala, dok je Španac bio bolji od srpskog tenisera 27 puta. Za Novaka posao na Rolan Garosu još nije završen, čeka ga meč 18. grend slem

Komentari (0)

Sport