Tenis

Nadal nakon poraza od Đokovića: Znam da ne mogu da osvojim 20 Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

11:46

Nadal nakon poraza od Đokovića:  Znam da ne mogu da osvojim 20 Rolan Garosa
Rafael Nadal - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Polufinalni meč između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića trajalo je 4 sata i 11 minuta, po mišljenju većine jedan je od najboljih u istoriji belog sporta. Nadalov poraz od Đokovića u epskom duelu rezultatom 1:3 (6:2, 3:6, 6:7, 2:6), tek je treći na turniru na kojem je osvojio 13 titula ne izgubivši nijedno finale.

 

 

Na početku meča stekao se utisak da se nastavlja priča od njihovog poslednjeg duela na Rolan Garosu, u finalu 2020. godine kada je Španac ubedljivo slavio sa 3:0 prepustivši rivalu samo sedam gemova (6:0, 6:2, 7:5). Nadal je sjano otvorio prvi set, poveo sa 5:0 i delovalo je da je na dobrom putu da se 14. put plasira u finale, medjutim, Đoković je podigao nivo igre i našao izlaz iz neugodne situacije sa početka meča.

"Ne mogu zauvek da osvajam Rolan Garos, u sportu morate da priznate i pobedu i poraz. Nije katastrofa ako ne osvojim 15. 18 ili 20 tutula na Rolan Garosu, a nije ni realno. Tužan sam, izgubio sam najvažniji turnir za mene ali to je samo poraz na teniskom terenu. Sutra ću biti kod kuće sa porodicom i biće sve u redu. Nije trenutak za zadovoljstvo ili preteranu dramu, treba naći sredinu. Moram da se odmorim, fizički i mentalno, a zatim da razmislim o daljim planovima", rekao je Nadal.

U eri dominacije na Rolan Garosu "kralja šljake" je u Parizu dva puta nadigrao Novak Đoković u polufinalu (prvi put 2015. godine), i još samo Robin Soderling 2009. godine, u 4. kolu turnira.

Komentari (0)

Sport