Tenis

Novak Đoković u finalu Serbia opena: Hačanov poveo pa nije imao šanse

Komentari

Autor: Euronews

23/04/2022

-

16:09

Novak Đoković u finalu Serbia opena: Hačanov poveo pa nije imao šanse
Novak Đoković u finalu Serbia opena: Hačanov poveo pa nije imao šanse - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Karena Hačanova i plasirao se u finale Serbian opena - 2:1 (4:6, 6;1, 6:2).

Ponovo je Novak Đoković počeo loše. Mučio se na početku meča, dozvolivši protivniku da rano stekne brejk prednosti i zatim je nakon 47 minuta igre morao da napusti teren pognute glave posle prvog odigranog seta.

Baš kao što je to bio slučaj i na svakom do sada odigranom meču u Beogradu, protiv Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića.

Na sreću, to je bilo samo zagrevanje za sve ono što je usledilo nakon toga, budući da je Novak potpuno preuzeo inicijativu i bez većih problema došao do pobede koja mu garantuje prolazak u finale Serbia opena.

Najpre je u drugom setu, koji je završio as udarcem, dozvolio rivalu da osvoji samo jedan gem, što mu je donelo dodatnu psihološku stabilnost i podigao je igru na nivo koji je bio nedostižan za Rusa.

Več na startu je oduzeo servis rivalu, tu prednost je do kraja samo uvećao i sasvim očekivano se našao u svom trećem beogradskom finalu.

Meč za trofej na programu je sutra, a Đokovićev rival će biti pobednik meča Fabio Fonjini - Andrej Rubljev koji za nekoliko trenutaka počinje na Centralnom terenu teniuskog centra "Novak".

Komentari (0)

Sport