Tenis

Đoković dočekao Alkaraza u polufinalu Mastersa: Karlos uprkos povredi skočnog zgloba pobedio Nadala

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2022

-

17:57 >> 18:55

Đoković dočekao Alkaraza u polufinalu Mastersa: Karlos uprkos povredi skočnog zgloba pobedio Nadala
Đoković dočekao Alkaraza u polufinalu Mastersa: Karlos uprkos povredi skočnog zgloba pobedio Nadala - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković će u polufinalu Mastersa u Madridu igrati protiv mladog Karlosa Alkaraza koji je uprkos povredi skočnog zgloba u drugom setu nadvladao bol i maestralnom igrom pobedio Rafaela Nadala 2:1 (6:2, 1:6, 6:3).

Iako je posle sata igre izgledalo da će ljubitelji tenisa gledati u polufinalu 59. "klasik" između Novaka i Nadala, medicinska pomoć i mladost najtalanetovanijeg tenisera doneli su drugi preokret u trećem setu i veliko slavlje. Ono što Karlosu nije uspelo u polufinalu Indijan Velsa (poraz od 2:1) jeste u Madridu, što je novi udarac za Rafu.

Atomski tenis igrao je mladi Karlos Alkaraz u prvom setu i za 48 minuta dobio je Nadala 6:2. Oduzeo je Rafi servis u prvom, trećem i sedmom gemu i bez većih problema, a bez izgubljenog poena odservirao za vođstvo u meču od 1:0.

 

 

Ključni detalj za razvoj meča dogodio se u trećem gemu drugog seta kada je Alkaraz iskrenuo skočni zglob desne noge. Zatražio je medicinsku pomoć, ali kad se posle desetak minuta vratio u četvrti gem nije delovao dobro. Nadal je napravio brejk, zatim je poveo 40:15 da bi set ponovo bio prekinut zabog incidenta na tribinama. 

Posle desetak minuta, gospođu su sa tribina izveli stjuarti, Alkaraz je pokušao pauzu da iskoristi da što razmrda desni zglob, a Nadal je lako osvojio poen za vođstvo od 4:1. Zatim i naredna dva za trijumf 6:1.

Medicinska pomoć koju je Alkaraz dobio posle drugog seta pomogla mu je da treći započne prekidanjem serije Nadala od pet uzastopnih gemova, a nekoliko dobrih poteza kao da su mu vratili samopouzdanje. Dobio je i teći gem sjajnim potezom, pa je poveo 2:1. Rafa je zatim odigrao najslabiji gem, napravio je tri greške, pa je Alkaraz napravio brejk i poveo 3:1! Borio se Nadal u petom gemu da vrati brejk, međutim, Karlos je nastavio da udara lopticu brzinom od preko preko 150 kilometara na čas, pa je sačuvao servis.

Pribrao se Nadal pa je sad on prekinuo seriju mlađeg sunarodnika od tri osvijena vezana gema. Navijači u Madridu su se ponadali da će to biti Rafin povratak, ali je onda iskusni as ponovo odigrao slabo gem i Alkaraz se našao pred gemom do prve pobede nad zemljakom - 5:2.

Napeo se Nadal, imao je malo i sreće. Dobio je gem, a meč je bio u rukama Alkaraza koji je servirao za pobedu protiv idola. Pokazao je Karlito sav raskošni talenat, sa tri maestrana poteza dobio je gem 6:3!

Ako bude sve u redu sa zglobom protiv Novaka će svi gledati spektakularan meč.

Komentari (0)

Sport