Tenis

Najbolji teniser sveta o svom rivalu u polufinalu: Volim da gledam Alkaraza kako igra

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2022

-

19:42 >> 21:48

Najbolji teniser sveta o svom rivalu u polufinalu: Volim da gledam Alkaraza kako igra
Novak u Madridu - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je čekao Rafaela Nadala, a dočekao u polufinalu Mastersa u Madridu novo špansko tenisko čudo - Karlosa Alkaraza. Uprkos povredi skočnog zgloba, najveći talenat svetskog tenisa je u "meču generacija" pobedio svog idola (2:1) i zakazao polufinale protiv Novaka.

Đoković i Alkaraz igraće sutra od 16.00 časova na terenu "Manolo Santana" prvi polufinalni meč Mastersa u Madridu.

O mladom Špancu Nole je imao samo reči pohvale.

"Njegov rast, napredak, posebno poslednjih meseci bili su neverovatni. Bilo je sjajnih mladih igrača u prošlosti, ali u poslednje vreme nismo navikli da gledamo nekog tinejdžera da se ovako probija u Top 10. Volim da ga gledam kako igra. Za naš sport je fantastično što imamo mladog igrača koji udahnjuje novi život tenisu. Plus, on je zaista mnogo fin momak van terena", govorio je Novak.

Međutim, svetski broj jedan je fokusiran samo na svoju igru. Dobar meč protiv Hurkača u četvrtfinalu doneo mu je dodatno samopouzdanje.

"Fokusiran sam na sebe. Pobeda protiv Hurkača je pozitivan znak da sam na dovrom putu da dostignem nivo koji želim. Mislim da sam danas bio solidan. Hubert je igrač iz Top 10, težak protivnik. Ima mnogo pozitivnih stvari koje mogu da sažmem iz protekla dva dana. Spreman sam za polufinale i za još jednu dobru partiju", istakao je Novak, a prenosi španska "Marka".

Komentari (0)

Sport