Tenis

Alkaraz hvali Novaka Đokovića: On je najbolji na svetu, impresionirala me je njegova igra

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

11:18

Alkaraz hvali Novaka Đokovića: On je najbolji na svetu, impresionirala me je njegova igra
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz, koji je nedavno osvojio Masters u Madridu tvrdi da je Novak Ðoković trenutno najbolji igrač sveta.

Tokom turnira u glavnom gradu Španije trenutno šesti igrač sveta je pokazao da je jedna od najboljih mladih igrača današnjice, što se pre svega odnosi na pobed ekoje je ostvario u duelima protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Baš zbog toga pojedini svetski mediji ga proglašavaju za najvećeg favorita za osvajanje Rolan Garosa, ali mladi Španac ima drugačije mišljenje.

"Ne, ne mislim tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je trenutno broj jedan i on je taj koji zaslužuje tu titulu. Na prvom mestu je sada Ðoković, a ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu", rekao je Alkaraz za španski list "Marka".

On je nastavio da hvali srpskog tenisera i pričao o tome kako je teško vraćati Novakove servise.

"Servis... Ðoković nije najbolji server, ali njegove servise mi je bilo najteže da vraćam. Loše sam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Sjajan je i sa osnovne linije. Jedno je gledati ga na TV, a drugo igrati protiv njega", istakao je Španac.

Alkaraz je odlučio da ne igra da Mastersu u Rimu, koji je počeo u ponedeljak, kako bi se odmorio za Rolan Garos, koji počinje 16. maja.

Komentari (0)

Sport