Tenis

Đoković savladao borbenog Alijasima: Srpski teniser protiv Ruda u polufinalu Mastersa u Rimu

Komentari

Autor: Euronews

13/05/2022

-

23:40

Đoković savladao borbenog Alijasima: Srpski teniser protiv Ruda u polufinalu Mastersa u Rimu
Đoković savladao borbenog Alijasima: Srpski teniser protiv Ruda u polufinalu Mastersa u Rimu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale mastersa u Rimu savladavši Kanađanina, Feliksa Ožea-Alijasima sa 2:0 (7:5, 7:6) nakon dva sata i devet minuta provedenih na terenu.

Novak je dobro otvorio meč i rutinski osvojio gem na svoj servis. Potom je i Alijasim uradio isto, te su sve do osmog gema obojica bili sigurni kada su servirali. Ipak, pri rezultatu 4:3, Novak je uspeo da iskoristi brejk loptu i dođe do prednosti koja je bila ključna za osvajanje seta.

Kada je poveo sa 5:3, delovalo je da će bez mnogo muke Novak doći do 1:0, ali se Kanađanin nije predavao i došao je do brejk lopte, koju je iz prvog pokušaja iskoristio i smanjio na 5:4, a kasnije i izjednačio.

Đoković je potom bio siguran na svoj servis i poveo sa 6:5, tako da je Kanađanin ponovo morao da se bori za opstanak u prvom setu. Srbin je poveo sa 40:0 i stvorio sebi šansu da iz tri brejk lopte dođe do vođstva. Prvu je propustio, ali drugu nije, tako da sada sa ogromnom prednošću ulazi u drugi set.

U nastavku je najbolji teniser sveta iskoristio svoju poziciju i mentalnu snagu, te je još lakše nego u prvom setu savladao mlađeg protivnika, kome definitivno nedostaje još iskustva kako bi mogao da se takmiči sa igračima Novakovog kalibra.

Oba tenisera su uzimala gemove na svoj servis, sve do šestog kada je Srbin došao do brejka. Kasnije je imao rezultat 5:3 i bio mu je potreban samo jedan gem da okonča meč i malo odmorniji dočeka polufinale. Međutim, borbeni Alijasim je pokazao takmičarski duh koji zasigurno ima u sebi i uzveši gem na svoj i na protivnikov servis došao do poravnanja - 5:5.

Novak je potom bio stopostotan pri narednom servisu, te je Kanađanin ponovo servirao za ostanak u meču i bio uspešan, pa je taj-brejk odlučivao.

Đoković je napravio dobar start i došao do prednosti od 4:1 što je definitivno poljuljalo Alijasima. Ipak, dva puta se već samo na ovom meču vraćao iz mrtvih, tako da prostora za opuštanje nije bilo. 

S obzirom na to da je poveo sa 6:1, Novak je imao pet meč lopti od kojih je prvu iskoristio i došao do trijumfa.

U polufinalu će Novak odmeriti snage sa Kasperom Rudom, koji je bio bolji od Šapovalova sa 2:0. U drugom polufinalnom meču sastaće se Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Komentari (0)

Sport