Tenis

Cicipas prvi finalista mastersa u Rimu: Zverev prokockao vođstvo sa početka

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

17:15 >> 17:16

Cicipas prvi finalista mastersa u Rimu: Zverev prokockao vođstvo sa početka
Cicipas prvi finalista mastersa u Rimu: Zverev prokockao vođstvo sa početka - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, File

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, prvi je finalista mastersa u Rimu pošto je danas posle dva sata i 27 minuta savladao Nemca, Aleksandera Zvereva sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Prvi set je pripao bolje plasiranom teniseru kome je brejk u sedmom setu bio dovoljan za prevagu. Poveo je sa 4:3, a potom bio siguran na svoj servis došao do 1:0.

Ipak, u nastavku je Grk pružio bolji tenis i vratio se u meč. Prva tri gema drugog seta pripala su njemu i tada je već bilo jasno da će doći do izjednačenja.

Psihološku prednost koju je dobio u drugom, Cicipas je iskoristio u trećem setu i veoma mirnom i pametnom igrom izašao kao pobednik iz njega. Najpre je uzeo brejk u petom gemu i poveo sa 4:2, da bi pri u poslednjem gemu takođe uzeo gem na protivnikov servis i tako slavio sa 6:3.

Podsećamo, u finalu će se sastati sa boljim iz duela Novak Đoković - Kasper Rud koji se igra večeras. Biće to šansa za srpskog tenisera da dođe do jubilarnog 1000. trijumfa u karijeri.

Komentari (0)

Sport