Tenis

Fantastični Đoković osvojio masters u Rimu, prvi trofej ove godine

Komentari

Autor: Euronews

15/05/2022

-

17:49

Fantastični Đoković osvojio masters u Rimu, prvi trofej ove godine
Fantastični Đoković osvojio masters u Rimu, prvi trofej ove godine - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobednik je mastersa u Rimu. U finalu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa iz Grčke, za prvi trofej ove sezone.

Đoković je u finalu pobedio rezultatom 2:0 u setovima (6:0, 7:6), u meču koji je trajao sat i 38 minuta igre.

Delovalo je da 2022. može da bude godina za zaborav za Novaka Đokovića. Posle sage u Australiji i proterivanja iz zemlje pred prvi grend slem u sezoni, nije najbolje išlo prvog tenisera sveta.

Sada je, u Rimu, došao do prvog trofeja u sezoni, i to fantastičnom igrom u finalu protiv Cicipasa, petog tenisera sveta.

Njemu je to 38. titula na turnirima masters serije.

 

 

Fantastično je Đoković počeo finalni meč. Dominantno je krenuo protiv Cicipasa, kome nije dozvolio gem u prvom setu.

Odmah na startu došao je do tri brejk lopte, iskoristio prvu, da bi potom bio siguran na svoj servis, a jednu šansu dobio u narednom na Cicipasov.

Iskoristio je i potom sa samo jednim izgubljenim poenom došao do 4:0. 

Usledio je najuzbudljiviji gem u prvom setu. Imao je Đoković dve brejk prilike, Cicipas nije dozvolio da ih Srbin iskoristio, ali je je potom došao i do treće, koju je realizovao.

Naredni gem Đoković je servirao za set, ponovo je bio dominantan, iskoristio je drugu set loptu, i posle 30 minuta igre došao do prednosti od 1:0.

Drugi set nije bio dobar po Đokovića kao prvi. Posle početnog ispitivanja snaga, Cicipas je kod 2:1 uspeo da oduzme servis srpskom predstavniku. Potom je poveo 4:1, čak imao novu brejk šansu u narednom servis gemu prvog tenisera sveta.

To nije iskoristio, što ga je koštalo. Đoković je kod vođstva Cicipasa 5:3 oduzeo servis protivniku i potom je taj deo ušao u taj-brejk.

Odlučujući gem drugog seta odlično je počeo za Đokovića. Poveo je 5:2, ali se onda Cicipas vratio i izjednačio na 5:5. Odlično je srpski teniser servirao za meč loptu, koju je iskoristio, i to na servis protivnika.

Komentari (0)

Sport