Tenis

Žreb za Rolan Garos: Novak prvo protiv Nišioke, moguć susret sa Nadalom u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2022

-

19:27

Žreb za Rolan Garos: Novak prvo protiv Nišioke, moguć susret sa Nadalom u četvrtfinalu
Žreb za Rolan Garos: Novak prvo protiv Nišioke, moguć susret sa Nadalom u četvrtfinalu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žreb za Rolan Garos nije bio milosrdan prema najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću koji bi već u četvrtfinalu, prema projekciji, trebalo da igra protiv Rafaela Nadala.

Naravno, osnovni uslov je da obojica stignu do te faze takmičenja, ali ako sve bude prema predikcijama, teniska publika će sa posebnom pažnjom čekati ovaj spektakl na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Volja žreba je da branilac titule u Parizu turnir otvori duelom sa Jošihitom Nišiokom iz Japana, a jako zanimljiv meč bi mogao da igra u drugom kolu, sa Aleksom Molčanom, kojem je nedavno trener postao Marijan Vajda, sa kojim je Novak sarađivao 15 godina.

 

 

Od ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović odmeriće snage u prvom kolu sa Rajlijem Opelkom, dok bi u drugom mogao da se sastane sa Tabiljom iz Argentine koji će u prvoj rundi igrati protiv kvalifikanta.

Miomir Kecmanović će kao nosilac u prvoj rundi igrati sa Špancem Džonom Ečiverijem, a ukoliko pobedi, u drugom kolu protivnik će mu biti bolji iz duela Bublik - Rinderih.

Dušan Lajović sastaće se sa Argentincem Baezom, a u drugoj rundi potencijalni protivnik mu je Aleksander Zverev koji na početku turnira igra protiv kvalifikanta.

Težak posao čeka i Lasla Đerea, koji bi nakon eventualnog trijumfa nad Berankisom mogao da se sastane sa Danilom Medvedevom.

Što se teniserki tiče, Aleksandra Krunić plasriala se u glavni žreb, ali se njen protivnik ne zna, budući da kvalifikacije još uvek nisu završene, a u njima je i dalje Olga Danilović, koja sutra igra odlučujuči meč protiv Tomove iz Bugarske.

 

 

Komentari (0)

Sport