Tenis

Velika pobeda Olge Danilović u prvom kolu Rolan Garosa, sjajan preokret protiv teniserke iz Mađarske

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

18:35

Velika pobeda Olge Danilović u prvom kolu Rolan Garosa, sjajan preokret protiv teniserke iz Mađarske
Olgas Danilović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpska teniserka Olga Danilović pobedila je u prvom kolu Rolan Garosa Dalmu Galfi 2:1  posle velike borbe koja je trajala dva i po sata. Po setovima je bilo 3:6, 7:6, 6:2.

Od početka prvog seta Danilovićeva nije uspela da pronađe ritam, pretprela je dva brejka  i posle samo 20 minuta igre gubila 5:1. Uspela je nakon toga da oduzme servis protivnici i kasnije smanji na 5:3 ali je Galfi bila sigurna i mirno privela set kraju.

Drugi deo igre doneo je mnogo više uzbućenja, Olga se konsolidovala i zaugrala mnogo konstantnije. Ipak, izgubila je servis pri rezultatu 5:5 i činilo se da neće uspeti da se vrati.

Međutim uspela je da spasi dve meč lopte i vrati brejk i set uvede u taj-brejk, U njemu je Olga povela sa 3:1 ali se Galfi brzo vratila i izjednačila. Danilovećeva je ipak bila  bolja u odlučujućim poenima i uspela je da poravna rezultat u setovima.

U trećem setu srpska teniserka je napravila brejk u trećem gemu i posle toga povela sa 4:1. Pokušala je Mađarka da se vrati ali je Danilovićeva uspela da privede meč kraju i prođe u narednu fazu.

Olga će se u drugoj rundi sastati sa Tajhman iz Švajcarske koja je u prvoj rundi nadigrali Bernardu Peru. 

Komentari (0)

Sport