Tenis

Đoković ubedljiv protiv Molčana 3:0: Slovenac Bedene naredni rival na Rolan Garosu

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

18:37 >> 18:45

Đoković ubedljiv protiv Molčana 3:0: Slovenac Bedene naredni rival na Rolan Garosu
Đoković ubedljiv protiv Molčana 3:0: Slovenac Bedene naredni rival na Rolan Garosu - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković nastavio je sa sjajnim igrama, pa je za dva sata i 18 minuta pobedio u drugom kolu Rolan Garosa Aleksa Molčana 3:0 (6:2, 6:3, 7:6) i plasirao se u šesnaestinu finala. Naredni rival biće mu iskusni Slovenac Aljaz Bedene, koji je eliminisao Kuevasa 3:1. 

Svetski broj jedan nije želeo mnogo da se zadržava na terenu u Parizu. Od starta je nametnuo svoj ritam i Vajdinom novom pulenu Aleksu Molčanu nije ostavio mnogo prostora da se razigra. Za samo 29 minuta dobio je Novak prvi set 6:2 sa dva uverljiva brejka.

Vrlo dobro je Novbak servirao, čak 79 odsto ubačenog prvog servisa i 93 odsto (15/14) osvojenih poena na prvi servis. Uz poslovično dobar retrn, veliki repretor udaraca, 24-godišnji Slovak nije mogao više od ovoga u prvom setu.

 

 

Đokoviću je bilo potrebno 42 minuta da reši drugi set u svoju korist 6:3. Napravio je brejk u šestom gemu, poveo je 4:2 i onda je lako završio set. Molčan je bolje servirao, pa je to i bio razlog što borba trajal duđe, ali svetski broj ejdan ponovo je imao zavidan postotak od 75 odsto dobijenih poena i na prvom i na drugom servisu, nanizao je 15 vinera.

Novak je nastavio da igra sigurno i već u trećem gemu napravio je brejk. Međutim, svetski broj jedan je malo popustio, pa je dozvolio Molčanu da napravi prvi brejk u meču i izjednači na 2:2. Osvojen gem dao je krila Slovaku koji je koristio nešto slabiji retrn Đokovića. Imao je Novak brejk loptu u devetom gemu, međutim, nije je iskoristio, pa je Molčan izdržao pritisak i poveo 5:4. Novak je izjednačio na 5:5 i završio je meč uz taj breku.  Sigurno je servirao, dobre reternirao i slavio je 7:4. Novak je ostvario 83. pobedu na Rolan Garosu.

Đoković je do sada tri puta igrao protiv 195 santimetara visokog Slovenca Bedenea. Zabeležio je sve tri pobede, poslednju na Mastersu u Rimu 2017. godine. Bedene nikad u karijeri nije uzeo ni set srpskom asu. Dva puta je Novak pobeđivao Slovenca na Grend Slemovima, prvi put 2015. na Australijan openu 3:0 (6:3, 6:2, 6:4), a zatim i sledeće godine na Rolan Garosu 3:0 (6:2, 6:3, 6:3).

Komentari (0)

Sport