Tenis

Eliminisana bivša šampionka Rolan Garosa: Halep zaustavljena u drugom kolu turnira u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

22:08

Eliminisana bivša šampionka Rolan Garosa: Halep zaustavljena u drugom kolu turnira u Parizu
Eliminisana bivša šampionka Rolan Garosa: Halep zaustavljena u drugom kolu turnira u Parizu - Copyright AP Photo/Paul White

veličina teksta

Aa Aa

Rumunska teniserka Simona Halep završila je danas ušešće na Rolan Garosu, pošto je u drugom kolu izgubila od Kineskinje Ćinven Ženg sa 6:2, 2:6, 1:6 posle gotovo dva sata igre.

Nekadašnja šampionka grend slem turnira u Parizu i bivša prva teniserka sveta, odlično je počela meč i prvi set dobila sa uverljivih 6-2, ali je onda usledila dominantna partija kineske predstavnice.

Ćinven Ženg, koja zauzima 74. mesto WTA liste sakupila je 27 direktnih poena u odnosu na samo devet Rumunke i odličnom igrom na servisu dobila je dva naredna seta, prepustivši favorizovanoj rivalki samo tri gema do kraja meča.

Kineskinja će se u narednom kolu sastati protiv pobednice meča  Aliz Korne - Jelena Ostapenko.

Plasman u treće kolo obezbedila je i sedma teniserka sveta Beloruskinja Arina Sabalenka, pošto je sa 6:1, 6:3 savladala Amerikanku Medison Brengl. Njena rivanka u narendoj rundi biće Italijanka Kamila Đorđi.

U duelu dve Amerikanke Šelbi Rodžers slavila je protiv Danijel Kolins sa 6:4, 6:3 i izborila plasman u treće kolo, gde će se boriti protiv Ruskinje Darije Kasatkine.

Do sada je na Rolan Garosu u ženskoj konkurenciji eliminisalo nekoliko favorita. Bajbora Krejčikova (druga), Maraija Sakari (treća), Anet Kontavejt (peta), Karolina Pliškova (osma) i Garbinje Mugurusa, deseta teniserka sveta.

Iz top 10 ostale su - Iga Švjontek (prva), Paula Badosa (četvrta) i Arina Sabalenka (sedma).

Komentari (0)

Sport