Tenis

Đoković ubedljiv protiv Slovenca: Novak maksimalnim rezultatom nadigrao Bedenea

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

17:11

Đoković ubedljiv protiv Slovenca: Novak maksimalnim rezultatom nadigrao Bedenea
Đoković ubedljiv protiv Slovenca: Novak maksimalnim rezultatom nadigrao Bedenea - Copyright Tanjug/(AP Photo/Thibault Camus)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković savladao je u trećem kolu Rolan Garosa Aljaža Bedenea sa 3:0. Novak je tako zakazao susret sa Diegom Švarcmanom.

Po setovima je bilo 6:3, 6:3,6:2 u korist prvog tenisera sveta.

Ono što je obeležilo ovaj meč jesu sjajni servisi srpskog tenisera koji je odservirao devet asova i takođe osvojio 85% poena kada pogodi prvi početni udarac.

Takođe, Đoković je sa čak 30 vinera lako matirao protivnika koji je na neki način i pomogao Đokoviću budući da je napravio 37 neiznuđenih grešaka.

 

 

Nakon ujednačenog početka, Đoković je napravio brejk i tako prelomio set u svoju korist. Nakon samo 35 minuta srpski as je vodio sa 1:0 i bilo je jasno u kom smeru ide ovaj duel.

Drugi deo igre je poprilično ličio na prvi. Ponovo je početak bio u egalu, ali je Đoković oduzeo servis protivniku i lako priveo i drugi set kraju.

Sa prvom brejk loptom Novak se susreo u prvom gemu trećeg seta, ali je odličnim servisima brzo otklonio opasnost. U četvrtom gemu napravio je brejk sa nulom i posle toga nije imao problem da završi meč.

Duel između Đokovića i Švarcmana na programu je u nedelju, a satnica još uvek nije poznata. 

Komentari (0)

Sport