Tenis

Senzacija na Rolan Garosu: Rune eliminisao Cicipasa u osmini finala

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

17:37

Senzacija na Rolan Garosu: Rune eliminisao Cicipasa u osmini finala
Holger Rune - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

U osmini finala Rolan Garosa, talentovani Holger Rune (19), 40. reket sveta, eliminisao je Stefanosa Cicipasa pobedom od 3:1 (7:5, 3:6, 6:3, 6:4).

Tinejdžer iz Danske je nadigrao četvrtog tenisera sveta u meču koji je trajao tri sata, u kojem je Grk bolje otvorio meč, napravio brejk u četvrtom gemu prvog seta i poveo sa 3:1.

Rune je na isti način uzvratio rivalu već u narednom gemu, a potom u 11. još jednom oduzeo servis Cicipasu i na kraju slavio sa 7:5. 

Cicipas se vratio u meč u narednom setu i izjednačio na 1:1, ali do potpunog preokreta nije došlo. Danac je iskoristio šansu u 6. gemu trećeg seta i bez igubljenog poena napravio brejk za 4:2,  prednost sačuvao i poveo sa 2:1 u setovima.

Cicipas je u 4. setu izgubio dva gema na svom servisu, ali je kod rezultata 5:2 za rivala, bio nadomak prekreta. Vratio je jedan brejk Runeu koji je servirao za pobedu, potom, u 10 gemu imao još tri brejk lopte koje nije iskoristio i danski teniser je napravio istorijski uspeh.

Juniorski šampion Rolan Garosa iz 2019. godine, na dobrom je putu da pomrsi račune iskusnijim takmičarima, a u duelu sa Cicipasom prvi put na tutniru u Parizu je izgubio set.      

Rune će se za plasman u polufinale boriti sa Kapserom Rudom, koji je takođe prvi put u karijeri među osam najboljih na grend slemu.

Komentari (0)

Sport