Tenis

Iga Švjontek uz dosta muka u četvrtfinalu Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

20:25

Iga Švjontek uz dosta muka u četvrtfinalu Rolan Garosa
Iga Švjontek - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler)

veličina teksta

Aa Aa

Mlada Kineskinja Ćiven Ženg (19) namučila je Igu Švjontek u osmini finala Rolan Garosa u duelu koji je trajao dva sata i 45 minuta.

Prva teniserka sveta je pobedila rivalku u tri seta (6:7 (5:7), 6:0, 6:2), iako je izgledalo da će mnogo lakše stići do plasmana u četvrtfinale. 

U prvom setu povela je sa 5:2, kod rezultat 5:3 servirala je za vođstvo od 1:0, ali nakon propuštene tri set lopte, Kineskinja je napravila brejk, potom izjednačila na 5:5 i stigla do taj-brejka koji je rešila u svoju korist.

Usledio je žestok odgovor Poljakinje, naredni set dobila je bez izgubljenog gema, tri puta je oduzela servis Žengovoj i pritom izgubila samo jedan poen.

U odlučujućem setu sve je dobro krenulo za Igu Švjontek, napravila je brejk već u prvom gemu, bila sigurna na svom servisu za 2:0. Kineska teniserka, trenutno 74. na VTA listi, smanjila je na 2:1, a potom u četvrtom gemu ispustila dve brejk lopte. Nakon propuštene prilike Žengova je odigrala naredne gemove izuzetno borbeno protiv šampionke Rolan Garosa iz 2020. godine, ali nije imala snage da preokrene tok meča.

Iga Švjontek je zabeležila 32. pobedu u nizu, u četvrtfinalu Rolan Garosa će igrati protiv Džesike Pegule. 

Komentari (0)

Sport