Tenis

Italijanka Martina Trevisan prva polufinalistkinja Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2022

-

14:35

Italijanka Martina Trevisan prva polufinalistkinja Rolan Garosa
Trevisan RG - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Martina Trevisan prva je polufinalistkinja Rolan Garosa. Ona je sa 2:0 (6:2, 6:7, 6:3) pobedila Kanađanku Lejle Eni Fernandez i u borbi za finale igraće protiv bolje iz duela Amerikanki Gauf - Stivens.

Ovo je najveći uspeh 28-godišnje italijanske teniserke na Grend slem turnirima jer je pre dve godine stigla do četvrtfinala na Rolan Garosu. Posle Ernani 2013. godine postala je i prva Italijanka koja će zaigrati u polufinalu Grend slema u Parizu.

Sjajno je otvorila meč levoruka 59. teniserka na WTA listi. U prvom gemu je napravila brejk, zatim je to ponovila i u sedmom i prvi set dobila sa uverljivih 6:2.

Drugi je bio mnogo neizvesniji i pripao je Fernandezovoj. Kanađanka je htela da pokaže na velikoj sceni da nije bezrazložno 18. teniserka sveta i uspela je prvi vođstvu Italijanke 5:4 da spasi meč loptu, napravi brejk i ostane u meču. Povela je 6:5, da bi u taj-breku bila sigurnija i slavila 7:3 izjednačivši u setovima na 1:1.

 

 

Gubitak "već dobijenog" seta nije pokolebao Italijanku koja je zaigrala maestralno, napravila dva brejka i povela 4:0. Nije se predavala ni Kanađanka, vratila je jedan brejk, ali je bila previše nervozna pa je Trevisan stigla u situacija da servira za meč. I ponovo nije uspela, pa je Fernandezova smanjila na 5:2, a zatim i na 5:3.

Martina je uspela da suzbije nervozu i sa dva dobra poteza, jedjim asom iskoristila je prvu meč loptu i slavila 6:3 u odlučujućem setu.

Komentari (0)

Sport