Tenis

Federer poražen u četvrfinalu turnira u Haleu: Mladi Kanađanin savladao svog idola

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

17:46

Federer poražen u četvrfinalu turnira u Haleu: Mladi Kanađanin savladao svog idola
Federer poražen u četvrfinalu turnira u Haleu: Mladi Kanađanin savladao svog idola - Copyright Tanjug AP/Friso Gentsch

veličina teksta

Aa Aa

.Švajcarski teniser, Rodžer Federer, poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Haleu od kanadskog tenisera, Feliksa Ožea Alijasima, rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Iako je čak 10 puta osvajao ovaj turnir, Federer nije uspeo da ponovi taj uspeh i ove godine. Posle povlačenja sa Rolan Garosa, očekivalo se će Švajcarac biti veliki favorit za osvajanje nemačkog ATP-a, ali ga je mladi Kanađanin savladao.

Prvi set je pripao Rodžeru, dok je u naredna dva Feliks bio bolji, dozvolivši protivniku samo pet osvojenih gemova, a meč je trajao sat vremena i 47 minuta.

Interesantan je podatak da je Federer od svog današnjeg protivnika stariji tačno 19 godina, rođeni su istog datuma, što je najveća razlika u godinama sa kojom se iskusni teniser susreo u svojoj bogatoj karijeri.

Momak koji je tokom karijere u dva navrata igrao finale turnira u Štutgartu je upisao svoju četvrtu pobedu protiv Top 10 tenisera i jednu od najvećih u svojoj karijeri:

"Fantastična pobeda, svakako ovo nisam očekivao. Naravno, dođete na meč sa željom da pobedite, ali Rodžer je moj idol, kao mnogima od nas. Velika je čast imati priliku da se susretnete sa njim pre odlaska u penziju i pobediti ga je nešto neverovatno što ću večno pamtiti", izjavio je Feliks.

Komentari (0)

Sport